광화문 스시 오마카세 [코리아나 호텔] 사카에 디너 후기
안녕하세요. 눈사람호텔리뷰 입니다.
오늘은 호텔 오마카세 맛집을 다녀왔는데요. 바로 '코리아나 호텔'에 위치한 사카에 입니다.
그럼 광화문 일식당에서 오마카세 디너 풀코스로 경험한 후기를 기록할게요.
Hello. This is Snowman Hotel Review.
Today, I visited a hotel omakase restaurant. It is Sakae located in the 'Koreana Hotel'.
Then, I will write a review of my experience of a full course omakase dinner at a Japanese restaurant in Gwanghwamun.


사카에는 코리아나 호텔 24층에 위치해 있어요.
로비에 사카에 전용 엘리베이터가 있어서 편하게 이용했구요.
참고로 사카에 오마카세 가격은 런치 8만원(1-2부로 진행), 디너는 16만원 입니다.
Sakae is located on the 24th floor of the Koreana Hotel.
There is a dedicated elevator for Sakae in the lobby, so I used it conveniently.
For reference, the price of Sakae Omakase is 80,000 won for lunch (1-2 parts), and 160,000 won for dinner.






와보니 깔끔한 인테리어와 광화문 도심이 한눈에 보이는 탁 트인 전망이 좋았어요.
고급스러우면서 완전 분위기 맛집이었습니다.
제가 갔을 때는 문이 닫혀 있어서 못봤는데, 단체룸도 있다고 하네요.
When I came here, I liked the clean interior and the wide open view of Gwanghwamun city center.
It was a luxurious and perfect restaurant with a great atmosphere.
When I went, the door was closed so I couldn't see it, but I heard they have group rooms.


정갈한 테이블 세팅과 함께 오늘 서비스 해 주실 김선대 셰프님입니다.
오늘은 외국인 손님 포함 총 6명이서 식사를 하였습니다.
셰프님이 외국인과 영어로 서비스 가능하구요.
손님에게 모든 풀코스 요리를 세심하게 설명해줍니다.
Chef Kim Seon-dae will be serving you today with a neat table setting.
Today, a total of 6 people including foreign guests ate.
The chef can serve foreigners and English.
He carefully explains all the full course dishes to the guests.


첫번째 요리는 '오크라가 올려진 자완무시' 에요.
자완무시는 일본식 계란찜을 말합니다.
자완무시는 자고로 뜨겁게 먹어야 제맛인데요~~ 스타트부터 뜨끈하고 맛있게 시작했습니다.
The first dish is 'Chawanmushi with Okra'.
Chawanmushi refers to Japanese steamed eggs.
Chawanmushi is best eaten hot, as it has always been~~ It started off hot and delicious.

다음으로 나온 사시미 입니다. (광어, 잿방어, 참치)
광어는 소금을 살짝 찍어 먹고, 잿방어와 참치는 와사비 올려 간장에 찍어 먹었어요.
셰프님께서 부위마다 맛있게 먹는 방법을 다 설명해 주더라구요.
Next up is the sashimi. (Halibut, yellowtail, tuna)
I ate the yellowtail with a little salt, and the yellowtail and tuna with wasabi and soy sauce.
The chef explained how to eat each part deliciously.

이어서 나온 내장소스 전복요리.
소스에 전복 먹고 나중에는 밥까지 비벼 먹으니 엄청 고소하면서 크리미한 풍미가 있습니다.
Next up is the abalone dish with the sauce.
Eating the abalone in the sauce and then mixing it with rice later has a very rich and creamy flavor.

다음 코스는 스지오뎅.
알려주신 대로 연교자를 살짝 올려서 먹었는데 알싸함이 코를 찌르는 '킥'이 있어요.
쫀득한 식감에 알싸하고 엄청 맛있습니다. 남길것이 하나도 없어서 싹 먹었어요.
The next course is sujioden.
I put some gyoza on it as you told me and ate it. It has a 'kick' that tickles my nose.
It has a chewy texture and is chewy and incredibly delicious. I ate it all because I didn't have anything left.

그 후로 간장 곁들인 광어 지느러미가 나왔어요.
먹어보니 회들이 모두 신선했어요.
After that, the flounder fin with soy sauce came out.
When I tasted it, all the sashimi was fresh.

그 다음에는 오늘의 베스트 요리가 나옵니다.
바로 북어국을 모티브해서 재해석한 요리!!!!
약간 한식이 가미된 일식느낌이었는데요~ 맛이 정말 신기해요.. 국물없는 북어국맛?!
셰프님께서 많이 노력하고 연구한 느낌을 받았구요. 다양한 맛을 해석해 내는 분이셨어요.
지금 생각해보니까 전체 코스요리 중 제일 인상깊었던 요리입니다.
Next comes today's best dish.
It's a dish reinterpreted based on pollack soup!!!!
It felt like Japanese food with a bit of Korean flavor~ The taste was really amazing.. Pollack soup without broth?!
I felt like the chef put a lot of effort and research into it. He was someone who could interpret various flavors.
Thinking back now, it was the most impressive dish out of the entire course.


다음은 복어 정소 술찜.
그릇이 독특하고 예뻤구요. 딱 보자마자 떠오른게 마치 '송도 달보트' 처럼 생겼어요.
먹어보니 두부같은 식감에 엄청 보드랍고 맛있었습니다.
비릿한 맛이 하나도 없으면서 깔끔한 맛.
끝에 향긋한 향이 길게 느껴지면서 맛이 재미있다 라고 느꼈어요.
Next is the pufferfish jeongso suljjim.
The bowl was unique and pretty. The first thing that came to mind when I saw it was 'Songdo Dalbot'.
When I ate it, it had a texture like tofu and was very soft and delicious.
It had a clean taste without any fishy taste.
I felt that the taste was interesting because the fragrant scent lingered at the end.


이어서 나온 아귀간 요리 입니다.
이 요리는 고소한 맛이 일품인데 먹어보니 살얼음처럼 엄청 차가웠어요.
그래서 다양한 식감과 온도변화 덕분에 코스 전체가 볼륨감 있으면서 입체적으로 느껴졌습니다.
Next up is the monkfish dish.
This dish has a great rich flavor, but when I tried it, it was incredibly cold like ice.
So thanks to the various textures and temperature changes, the entire course felt voluminous and three-dimensional.


이 요리는 콩소스를 곁들인 차돌박이 에요.
고기를 안에 말아 넣어 놓은 형태였는데 짭조름한 콩국수를 먹는 느낌이었습니다.
콩물(콩소스)이 너무 맛있어서 국수면을 삶아 먹고 싶을 정도였어요 ㅎㅎ
This dish is meat with soy sauce.
It was a type of meat rolled inside, and it felt like eating salty soybean noodle soup.
The soybean water (soybean sauce) was so delicious that I wanted to boil the noodles and eat them.


그 다음으로는 비닐째 튀긴 옥돔이 나옵니다.
끓는 기름을 계속 부으면서 만들었고 위에 올린 토마토는 3시간동안 오븐에서 구웠다고 합니다.
오랜시간동안 정성들여 만든 요리여서 그런지 껍질부분의 바삭한 식감이 정말 일품이였어요.
Next comes the fried octopus wrapped in plastic wrap.
It was made by continuously pouring boiling oil, and the tomatoes on top were baked in the oven for 3 hours.
It was a dish made with care over a long period of time, so the crispy texture of the skin was truly superb.

이어서 '짚으로 향을 입힌 된장소스 훈연 회' 가 나옵니다.
된장소스에 겨자를 넣어서 알싸하고 톡 쏘는 된장맛이었어요.
Next comes 'Straw-flavored Smoked Soybean Paste Sauce'.
The soybean paste sauce has a spicy and tangy soybean paste flavor because it has mustard added to it.

다음코스는 탱글한 식감의 상큼쌉살한 해삼초 가 나옵니다.
저는 평소 물컹한 식감을 별로 안좋아하는데, 오늘 셰프님이 만들어주신 해삼을 오이와 함께 먹으니 오..꽤 괜찮다고 느꼈어요.
The next course is refreshing and tangy sea cucumber salad.
I usually don't like mushy textures, but when I ate the sea cucumber the chef made with cucumber, I thought it was pretty good.


이어서 나온 된장베이스 은대구 구이 도 맛있게 먹었습니다. 완전 살이 살살 녹더라구요~~
이때 예전 하와이에서 먹었던 은대구와 스페인에서 먹었던 은대구가 생각났는데...
전세계 어디든 은대구 구이는 항상 옮습니다 !!
이쯤에서 같이 나오는 아이스녹차로 갈증을 시원하게 해소했어요.
The grilled codfish with soybean paste base that came out next was also delicious. The meat was so tender that it melted in my mouth~~
At this point, I thought of the codfish I had in Hawaii and Spain...
Grilled codfish is always delicious no matter where you are in the world!!
I quenched my thirst with the iced green tea that came out with it.


다음에 나온 참깨소스 고등어회는 같이 나온 레몬 조갯국과의 조합이 좋았어요.
고등어의 비릿한 맛이 조금도 느껴지지 않았습니다.
The mackerel sashimi with sesame sauce that came next went well with the lemon clam soup that came with it.
There was no fishy taste of mackerel at all.


츠마미가 끝나고 이제부터는 스시타임입니다. ( 츠마미는 스시 전 나오는 요리를 말합니다. )
일식집에서 셰프의 초밥 만드는 동작은 아주 중요한데요.
손놀림이 빠르고 정확해야 회의 온도가 변하지 않고 신선하기 때문이에요.
그래서 손동작을 보면 셰프의 경험과 수준을 알 수 있습니다.
식사하면서 보니까 김선대 셰프님의 밥을 쥐는 힘, 회 올리는 방식이 섬세하면서 최고 수준이었습니다.
After the tsumami, now it's sushi time. (Tsumami is the dish that comes before the sushi.)
In a Japanese restaurant, the chef's sushi-making movements are very important.
The hand movements must be fast and accurate so that the temperature of the sashimi doesn't change and it's fresh.
So you can tell the chef's experience and level by looking at the hand movements.
While eating, I saw that Chef Kim Seon-dae's strength in holding the rice and the way he put the sashimi on were delicate and top-notch.







초밥에 간장을 미리 발라서 나오기 때문에 따로 찍어먹지 않아도 되더라구요.
스시가 5점 연달아 나왔고 나중에 앵콜로 한점 더 주셨어요. (총 6개)
The sushi comes with soy sauce already on it, so you don't have to dip it separately.
Five pieces of sushi came out in a row, and then they gave me one more piece as an encore. (Total of 6)

스시 이후로는 아스파라거스와 갈치 튀김이 나와서 담백하게 즐겼습니다.
우리나라는 보통 갈치를 구이로 먹거나 조림으로 많이 먹는데, 갈치튀김 으로 먹으니까 색다르고 좋았습니다.
After the sushi, asparagus and fried hairtail came out, so I enjoyed it lightly.
In Korea, hairtail is usually eaten grilled or stewed, but eating it as fried hairtail was different and good.



다음에 나올 요리는 핸드 롤 스타일 인데요.
셰프가 손으로 건네주면, 저도 손으로 집어서 한입에 먹는 방식입니다.
성게알과 단새우를 김에 싸서 한입에 쏙 먹어보았는데요. 인상깊은 순간이었습니다.
여기에 손을 이렇게 닦으면 된대요.
The next dish is hand roll style.
The chef hands it to me, and I pick it up with my hands and eat it in one bite.
I wrapped sea urchin roe and sweet shrimp in seaweed and ate it in one bite.
It was an impressive moment.
You can wipe your hands like this here.

디저트로 일본식 계란 카스테라가 나옵니다.
이게 평소 알던 카스테라 맛이 아니고 엄청 촉촉하면서 퐁실퐁실한 느낌이었습니다.
For dessert, we have Japanese egg castella.
This is not the usual castella taste, but it is very moist and fluffy.

끝으로 녹차 아이스크림 으로 마무리했습니다.
녹차 아이스크림 위에 팥 가니쉬를 얹어 먹으니 정말 맛있었어요.
Finally, I finished it off with green tea ice cream.
It was really delicious with red bean garnish on top of the green tea ice cream.


제가 먹어보니까 오마카세는 단순 식사가 아니라 경험이네요.
요리 하나하나에 정성이 느껴졌구요.
진심으로 대접받는 느낌이 들어서 (비지니스나 가족모임 등등) 접대 장소로 좋은 것 같습니다.
정성을 다하는 셰프님의 모습 자체가 마치 공연처럼 느껴지기도 했어요.
저는 만족했구요. 광화문 맛집으로 인정합니다!!
광화문 오마카세를 찾는다면 사카에가 좋을 것 같습니다.
사카에 예약 방법은 네이버 캐치테이블, 또는 유선 02-2171-7891 으로 하면 된대요.
누군가에게 도움이 될 정보가 되길 바라며
눈사람호텔리뷰
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