오늘은 눈사람호텔리뷰가 연말 가족모임으로 다녀온 영등포 가성비 호텔 레스토랑 경험을 공유합니다.
Today, I will share my review. I'll talk about the cost-effectiveness of the hotel restaurant for a year-end family gathering in Yeongdeungpo.
바로 영등포역 근처에 있는 '페어필드 바이 메리어트 호텔' 에 위치한 밀리언스푼 레스토랑인데요. 우선 호텔 위치가 찾기 쉽고 편했어요. 외부에서 보니까 이 호텔 건물에 스타벅스, 편의점, 레스토랑 등등 편의시설이 많이 입점되어 있는 것 같앴어요.
It's located in the 'Fairfield by Marriott Hotel' right near Yeongdeungpo Station. First of all, the hotel's location was easy to find and convenient. From the outside, it seemed like the hotel building had a lot of amenities such as Starbucks, convenience stores, restaurants, and more.
가족모임 하려고 장소를 알아보는데, 연말이라서 그런지 평소보다 가격이 오르는 매직을 경험할 수 있잖아요?!
(그토록 평소에 가성비 좋다고 생각했던 신라스테이 뷔페도 연말엔 6만원대 ㅜㅜ )
그러던 중 인터넷 검색하다가 5만원대 가성비 호텔 코스요리가 있다 그래서 찾아가 봤습니다!!
I was looking for a place to have a family gathering, and it seems that due to the year-end season, there's a magical price increase phenomenon happening! (Even the Shilla Stay buffet, which I usually considered cost-effective, is in the 60,000 won range during the year-end). While searching on the internet, I came across a cost-effective hotel course meal in the 50,000 won range, so I decided to check it out!
페어필드 바이 메리어트 호텔 로비에요. 가족 모임 장소로 고급스러운 분위기 합격~
밀리언스푼 레스토랑은 3층이고 외부 화면에서 층수 누르고 엘리베이터 탔어요.
외부에서 누르고 엘리베이터 타는 방식은 LA 인터컨티넨탈 호텔이랑 동일했어요.
This is the lobby of the Fairfield by Marriott Hotel. It has a sophisticated atmosphere, making it a suitable place for a family gathering. The Millionspoon Restaurant is located on the 3rd floor, and I pressed the floor number from the outside screen before taking the elevator. The method of pressing the floor from outside and then taking the elevator was the same as at the InterContinental LA Downtown Hotel.
3층 밀리언스푼 레스토랑에 도착해보까 따뜻한 분위기의 느낌이었고 가족모임이나 회식, 데이트 하러 오기 좋아보였어요.
Upon arriving at the Millionspoon Restaurant on the 3rd floor, I felt a warm and inviting atmosphere. It seemed like a perfect place for family gatherings, work dinners, or dates.
그런데 카운터에 사람이 아무도 없어서 우리를 환영해주거나 안내해 주는 사람이 없었어요.
식사 다 마치고 나가려는 사람들도 카운터에 사람이 없으니까 같이 잠깐 기다렸어요.
직원 올때까지 입구에서 서성거리다가.. 안쪽에 서 있는 직원에게 직접 손 흔들어서 자리 안내 받았습니다.
However, there was no one at the counter to welcome or guide us. Even when people who finished their meals were leaving, there was no one at the counter, so we waited for a while. We lingered near the entrance until a staff member came by. Eventually, I went up to a staff member inside, shook hands directly, and got seated.
예약하고 방문했기 때문에 미리 세팅해 준 자리에 앉았어요.
한가지 당황스러웠던 점은 직원이 메뉴판을 보여주며 주문 확인하지도 않았는데 프리미엄 코스요리로 전부 주문오더가 들어갔대요.
아이 한명은 코스요리 아니고 단품 시킬거라고 카운터 나가서 다시 정정했어요.
식사 테이블이 레스토랑에서 안쪽 구석자리 였는데 직원 부르는 호출버튼도 없고;; 뭐 필요한 거 있을때마다 직접 밖으로 나가서 부탁해야하는 번거로움이 있었어요.
Since I had made a reservation and visited, I sat at the pre-set table. One confusing aspect was that staff didn't even show us the menu, but they took our order for the premium course without confirmation. I had to go to the counter to clarify that one of the kids would order a la carte. Our dining table was in a corner inside the restaurant, and there was no call button to summon a staff member. So, every time we needed something, we had to go outside and ask directly, which was a bit inconvenient.
코스요리라서 음식이 순차적으로 나오는 줄 알았는데 에피타이저랑 샐러드가 한꺼번에 나왔어요.
직원이 무슨 요리인지 간단히 설명해 주시면 거 좋을 것 같은데 아무런 설명이 없었어요.
(메뉴판 못봐서 코스로 음식 뭐뭐 나오는지도 못 봤는데;;)
에피타이저는 연어타르타르랑 오렌지 시트런 샐러드가 나와요.
I thought the dishes would come out sequentially since it was a course meal, but both the appetizer and salad were served at the same time. It would have been nice if the staff could have briefly explained what each dish was, but there was no explanation. (Since I couldn't see the menu, I also didn't know what dishes were included in the course.) The appetizers included salmon tartare and orange citrus salad.
그 다음으로 나온 파스타요리. 트러플 크림 파스타가 향이 좋고 정말 맛있었어요. 가족들도 다 맛있다고 했고 이 메뉴는 단품으로 시켜 먹어도 좋을 메뉴라고 생각해요.
Next up was the pasta dish. The truffle cream pasta had a delightful aroma and was truly delicious. My family also enjoyed it, and I think this dish would be great even if ordered separately.
비트퓨레와 안심스테이크가 나왔어요. 참고로 이곳은 안심스테이크 굽기를 물어보지 않아요.
스테이크 좀 더 굽기를 원한다면 미리 말씀해보세요. 저는 안심스테이크 맛있었고 만족했어요.
Beet puree and sirloin steak were served. Just to note, they don't ask about the preferred doneness of the steak here. If you want it cooked differently, it's a good idea to inform them in advance. I found the sirloin steak delicious and satisfying.
마지막으로 블루베리 컴포트 브라우니 디저트가 나와요.
그런데 디저트가 먹을 때 포크 등.. 식기류를 전혀 바꿔주지 않아요.
코스요리마다 식기류를 바꿔주지 않았지만 적. 어. 도. 디저트 먹을 때만큼은 새 포크를 주었으면 좋겠어요.
스테이크 썰다 고기 묻은 포크로 케이크 먹기 싫어서 사람좀 부르려고 하는데 또 직원이 안보여서
직접 밖으로 나가 새 포크 좀 달라고 했어요ㅡ
Finally, the blueberry compote brownie dessert was served. However, there was no change in utensils like forks throughout the dessert course. While it's understandable not to change utensils for every course, it would have been nice if they provided a new fork specifically for the dessert. I didn't want to use the fork that had been used for cutting steak to eat the cake. Since there was no staff around, I had to go outside and ask for a new fork myself.
프리미엄 코스요리 다 먹고 커피랑 음료 추가주문하려고 메뉴판 좀 가져다 달라고 했어요.
이제서야 본 메뉴판... 아 내가 이런 요리들을 먹었구나...아니 이걸 제일 처음에 봤어야 하는거 아닌가? 하는 생각이 들었어요. 저는 프리미엄 코스요리 1인 55000원으로 먹었는데 올해부터는 인터넷에서 보니까 1인 66000원이라고 되어 있네요.
After finishing the premium course meal, I wanted to order additional beverages, so I asked for the menu. It was only then that I saw the menu... Oh, I've just had these dishes. Shouldn't I have seen this menu at the very beginning? That was the thought that crossed my mind. I had the premium course for 55,000 won per person, but from what I saw online, it is now listed as 66,000 won per person starting this year.
단품으로 시켰던 큐브 스테이크 토마토 파스타.
오 이거 괜찮아요!! 스테이크가 나름 큼지막하게 올려져 있어서 양이 푸짐한 메뉴였어요.
The cube steak tomato pasta that I ordered a la carte. Oh, this is good! The steak is quite generously served, making it a satisfying dish in terms of quantity.
추가로 주문한 아이스아메리카노랑 오렌지 에이드.
음료 나올 때 보니까 직원이 빨대를 한개만 꽂아서 가져다 줬어요.
아이스아메리카노에 빨대 달라고 또다시 직원 부르려고 밖으로 나가 서성대니까 가족들이 이제 다 웃었어요.
난 우아하게 코스요리 먹고 싶은데 자꾸 들썩들썩 일어나야되고 직원에게 하나하나 다 설명하고 부탁해야 가져다줘요.
The additional orders were iced Americano and orange ade. When the drinks arrived, I noticed that the staff had inserted only one straw. I had to go outside again to call a staff member and ask for an additional straw for the iced Americano. My family found it amusing as I had to keep getting up and explaining each detail to the staff. I just wanted to enjoy an elegant course meal, but it felt like I had to keep getting up and requesting things one by one.
제가 느꼈던 점은?!
호텔 위치 괜찮고, 레스토랑 분위기도 좋고, 음식도 맛있고, 연말모임 코스요리 1인 55000원이면 가격도 좋은데...
서비스가 살짝 엉성한 느낌이었어요. 호텔 레스토랑에 방문하면 그에 따른 고급 서비스에 대한 기대심이 있잖아요?! 그런데 기본적인 테이블매너도 잘 모르는 것 같고...
영등포 가성비 호텔 레스토랑으로 대박날것 같은데 뭔가 아쉬웠던 곳. 서비스 개선만 되면 괜찮는 곳이에요.
What I felt was?!
The hotel's location is good, the restaurant has a nice atmosphere, and the food is delicious. Considering the price of 55,000 won for the year-end gathering course meal, it's reasonable. However, the service felt a bit lacking. When you visit a hotel restaurant, there's an expectation of a certain level of upscale service, right?! Yet, it seems like they lack basic table manners. It's a place in Yeongdeungpo that could become a hit for its value, but it left me feeling somewhat disappointed. If they improve the service, it could be a decent place.
누군가에게 도움이 될 정보가 되길 바라며
눈사람호텔리뷰 (Snowman Hotel Review) Hoping this information proves helpful to someone.
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