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호텔&리조트 리뷰

[인터컨티넨탈 파르나스] 그랜드키친 런치뷔페(18만원) 솔직후기.

by 눈사람 호텔리뷰 2024. 7. 15.

안녕하세요. 눈사람호텔리뷰입니다.
이번에는 인터컨티넨탈 파르나스 호텔뷔페'그랜드키친'에 다녀온 경험을 기록합니다. 
 

Hello, this is Snowman Hote review.
This time, I'm sharing my experience at the 'Grand Kitchen' buffet in the InterContinental Parnas Hotel.
 

 
런치뷔페 이용하러 왔는데, 1부 2부로 나뉘어서 2시간동안 이용 가능합니다.
1부는 11시 30분부터, 2부는 1시 50분 부터 시작입니다. 
가격은 성인 18만원, 어린이는 9만원이네요. 
5성급 호텔뷔페 먹을 때 성인 1인당 15만원 할때도 비싸다고 생각했는데 가격이 더 올랐네요. ㅎㄷㄷ
점점 더 오르네요.. 헐...이대로라면 성인 뷔페 20만원까지 갈 것 같습니다. 
 
We came for the lunch buffet, which is divided into two sessions, each lasting 2 hours.
The first session starts at 11:30 AM, and the second session begins at 1:50 PM.
The price is 180,000 KRW for adults and 90,000 KRW for children.
I used to think 150,000 KRW per adult at a 5-star hotel buffet was expensive, but the price has gone up even more now. It's really shocking.
The prices keep rising... At this rate, it seems like the adult buffet could reach 200,000 KRW.
 

 
인터컨티넨탈 파르나스는  11시에 체크아웃 해야 합니다. 
전날 호캉스 하고 런치뷔페 먹으려면 (11시 30분 시작이라 ) 30분정도 시간 텀이 생겨요.
그동안 호텔 로비에 앉아 기다리려고 했는데,  앉을 쇼파가 하나도 없는 거에요;;;
호텔 로비에 휴식 공간 자체가 없어요 .
수많은 호텔을 이용해 봤지만 이런 5성급 호텔 처음 봤습니다.  
 

 
인터컨티넨탈 파르나스 호텔은 로비가 복도로 뱅글뱅글 도는 구조에요.
호텔 로비를 한바퀴 돌다가 저~ 멀리 의자가 보이는 것 같아서 후다닥 가보니?!  이런 업무용 책상같아서 못 앉겠더라구요.
설마 호텔 로비에 사람들 앉을 쇼파하나 없겠어? 여긴 5성급 호텔이라구 ^^;;;; 하는 생각에
그랜드키친 직원에게 앉아서 기다릴 곳 없냐고 물어보니까
저희 호텔에는 따로 앉을곳이 없다는 답변 들었습니다.  진짜 없는거 맞아요.
 
The lobby of the InterContinental Parnas Hotel has a circular corridor layout.
While walking around the hotel lobby, I spotted some chairs in the distance and quickly headed over, only to find that they looked like office desks, so I didn't feel comfortable sitting there.
I thought, "There must be somewhere to sit in the hotel lobby. This is a 5-star hotel, after all."
When I asked a staff member at the Grand Kitchen if there was a place to sit and wait, they told me that there isn't any designated seating area.
It turns out, there really isn't one.
 

 
로비에 이런 작품 전시를 하고 있었는데
호텔이용하는 손님들 배려해서 휴식공간 하나 만드는게 더 나아 보입니다. 
 
They had an art exhibition in the lobby,
but it seems like creating a resting area for guests would be a better way to show consideration for those using the hotel.
 

 
호텔에 빛의 기둥 설치미술로 유명한 로비라운지 있지 않느냐?! 생각할수도 있지만
이곳은 모든 사람에게 오픈된 공간이 아니라 사방에 가벽을 쳐 놓고 서비스 이용할 사람들만 앉는 분위기에요. 
 
You might think that the hotel has a famous lobby lounge with the light pillar installation art,
but this area isn't an open space for everyone. It's enclosed with partitions, creating an atmosphere where only those using the service can sit.
 

 
이러고 줄서서 30분을 기다렸습니다. 
솔직히 5성급 호텔인데 고객들에게 배려가 좀 부족한 거 같애요.
줄 서보니까 어르신도 있고 어린 아이들도 있던데....
홍대 홀리데이인 익스프레스 런치 뷔페 갔을때는 로비에 앉을 곳도 많고, 미리 입장해서 자리에서 기다리다가 시간되면 음식을 먹을 수 있었거든요. 
개인적으로 이 많은 사람들을 줄 세우지 않고 미리 자리 안내해 주면 어떨까 하는 생각이 들었습니다. 
 
We ended up waiting in line for 30 minutes.
Honestly, for a 5-star hotel, it seems like there's a lack of consideration for customers.
While waiting in line, I noticed there were elderly people and young children as well...
When I visited the Holiday Inn Express lunch buffet in Hongdae, there were plenty of places to sit in the lobby. We could wait at our table and start eating when it was time.
Personally, I think it would be better to seat people in advance rather than having them stand in line.
 

 
긴 기다림 끝에 드디어 입장했습니다. ( 식사 전부터 힘들었네요 ) 
입장하자마자 보이는 오픈키친에 많은 베테랑 쉐프들의 모습을 볼 수 있었어요.
프로페셔널한 느낌! 첫인상이 굉장히 좋았습니다.
보니까 뷔페에 남는 자리가 없을 정도로 이 날 사람들이 꽉 찼어요.  신라호텔, 롯데호텔, 조선호텔 가봐도 특별한 날 아닌데 사람들이 항상 많아요.  이러니... 호텔에서 계속 뷔페 가격을 인상하나 봅니다. 
 
Finally, we were admitted. (It was exhausting even before the meal.)
As soon as we entered, we saw the open kitchen with many veteran chefs.
It gave off a professional vibe! The first impression was very good.
It was so crowded that there were hardly any empty seats. Whether it's the Shilla Hotel, Lotte Hotel, or Chosun Hotel, it's always busy even on regular days.
No wonder the hotels keep raising the buffet prices.
 

 
테이블 세팅도 깔끔하니 좋네요. 생수와 탄산수가 서비스 되어 있습니다. 
보통 뷔페가면 종이가 깔려있고 그 위에 식기류가 올려져 있는데,
여긴 식기류 받침에 물티슈와 냅킨이 함께 정갈하게 놓여있어서 깔끔한 인상을 받았어요. 
 
The table setting was also neat and pleasant. Complimentary still and sparkling water are provided.
Typically, at buffets, you find paper placemats with the cutlery on top, but here, the cutlery was placed on a tray along with a wet tissue and a napkin, giving a clean and orderly impression.
 

 

 

 
해산물코너를 먼저 봤어요.  신선한 최고급 회를 요리사가 직접 손질 후 담아줍니다.
그리고 각종 초밥, 유부 롤, 대게다리, 전복, 불도장, 오징어숙회, 멍게무침, 관자요리, 소라가 있어요. 
 
I first visited the seafood corner. The chefs personally prepare and serve freshly caught premium-grade raw fish.
They also offer various sushi, rolls, crab legs, abalone, grilled fish, marinated squid, sea cucumber salad, shellfish dishes, and conch dishes.
 

 

 
캐비어 올라간 푸아그라, 갈비찜, 채끝살 스테이크, 양갈비, LA 갈비, 우대 갈비가 정말 일품이구요. 
샐러드 코너에 가면 구운 아스파라거스와 구운 버섯이 있으니 스테이크 먹을 때 같이 곁들어 먹는것을 추천드립니다. 
 
The caviar-topped foie gras, braised short ribs, sirloin steak, lamb chops, LA ribs, and prime ribs are truly exceptional.
At the salad corner, you'll find grilled asparagus and roasted mushrooms, which I recommend pairing with the steak for a great combination.
 

 

 
게살스프, 전복죽, 미역국, 쌀국수, 딤섬이 있고 랍스타 버터구이가 무제한이에요. 
 
There's also crab meat soup, abalone porridge, seaweed soup, pho, and dim sum available. Plus, you can enjoy unlimited butter-grilled lobster.
 

 

 

 




양식으로는 오일파스타,피자, 와플, 빵이 있구요 
중식코너에는 멘보샤, 볶음밥, 관자튀김, 크림 왕새우가 있어요. 
지중해식 해산물 요리에 관자, 새우, 홍합이 가득 들어있었고 육회와 각종 한식 반찬도 있습니다. 
 
For Western cuisine, there are oil pasta, pizza, waffles, and bread.
In the Chinese food corner, you'll find shrimp toast, fried rice, fried scallops, and creamy king prawns.
The Mediterranean seafood dishes are packed with scallops, shrimp, and mussels, and there's also raw beef (yukhoe) and various Korean side dishes available.
 

 
다채로운 치즈와 하몽도 있어요. 
하몽은 돼지 넙적다리에서 직접 잘라 올려주시는 것 같았어요. 
하몽의 적나라한 모습에 살짝 놀람 주의. 
 
There is also a variety of cheeses and ham.
It seems like the ham is sliced directly from the pig's hind leg. Be prepared for a bit of a surprise at the raw presentation of the ham.
 

 

 

 

 
무엇보다 디저트 종류가 정말정말 많았습니다. 
롤케이크 ,미니케이크,타르트, 초콜렛, 젤리, 크림브릴레, 쿠키, 마카롱, 당도높은 제철과일과 하겐다즈 아이스크림으로 마무리 할 수 있어요. 
 

Above all, there was an impressive variety of desserts.
You can enjoy roll cakes, mini cakes, tarts, chocolates, jelly, crème brûlée, cookies, macarons, high-sugar seasonal fruits, and Häagen-Dazs ice cream to finish off your meal.
 

 
처음으로 공략해야 할 메뉴는 해산물 입니다 !!
여기는 회를 먼저 먹어야 합니다. 정말 맛있고 신선하고 어나더레벨이에요. 
세프가 직접 떠주는 생참치를 가져와서 먹어봤는데 두툼하니 부드럽고 정말 맛있어서 감탄이 나옵니다. 
이런게 행복이죠.  
관자는 한면만 구웠는지 식감이 특이하고 맛있었습니다.
 
The first thing you should tackle is the seafood!!
You have to start with the raw fish here. It’s incredibly delicious, fresh, and on another level.
I tried the freshly sliced tuna that the chef personally serves, and it was thick, tender, and absolutely amazing—truly a delight.
This is what happiness feels like.
The scallops had a unique texture and flavor, possibly because only one side was seared, making them quite interesting and delicious.
 

 
그리고 캐이어가 올려진 푸아그라를 먹어봤는데 크리미하고 진한 맛입니다. 
그런데 향이 좀 강하게 느껴져서... 못 먹는 사람은 안 좋아할 수도 있을 것 같애요. 
블루 치즈 먹을 때 확 올라오는 거처럼 느껴집니다. 
연어 초밥 위에도 꺠알같이 캐비어가 올려져 있어요.  연어초밥의 고급버전! 
 
I also tried the foie gras topped with caviar, which was creamy and rich in flavor.
However, the aroma was quite strong, so those who are not accustomed to it might not enjoy it as much. It’s similar to the intense flavor you get with blue cheese.
The salmon sushi also had tiny caviar on top, making it a luxurious version of salmon sushi!
 

 
그 다음으로 공략해야 할 메뉴는 고기류와 랍스타 입니다. !!
우대갈비가 엄청 엄청 엄청 부드럽고 맛있습니다. 정말 강추하는 메뉴입니다. 
나혼자산다에서 박나래가 우대갈비 먹는 거 보고 먹고싶다 생각했었는데...
여기서 이 맛있는 우대갈비를 마음껏 먹을 수 있었습니다. 
채끝살 스테이크 정말 환상적이구요. 지금 생각해보니 샐러드코너에서 야채를 곁들어 먹으면 좋았겠다 생각이 듭니다. 
너무 고기만 썰어 먹었네요. 
랍스타는 사이즈는 작은데 알찬 느낌입니다. 
* 참고로 랍스타 무제한 뷔페는 사이공 니코호텔이 찐입니다 * 
 

Next on the list are the meat dishes and lobster!!

The prime ribs are incredibly tender and delicious. This is definitely a highly recommended menu item.

I had been wanting to try prime ribs after seeing Park Na-rae eat them on "I Live Alone", and here I got to enjoy this amazing prime rib to my heart's content.

The sirloin steak was absolutely fantastic. In hindsight, I think it would have been great to add some vegetables from the salad corner to balance out the meal.

I ended up just eating the meat.

The lobster was small but very satisfying.

For reference, the best unlimited lobster buffet is at the Nikko Hotel in Saigon.

 
그 다음으로 먹어야 할 메뉴는 대게다리와 불도장 입니다. 
대게다리는 뺴빼마른 대게다리가 아니라, 속이 꽉 찬 대게다리였어요. 
그랜드키친 뷔페는 관자요리가 많아서 좋았습니다.  개인적으로 관자를 너무 좋아하거든요 ^^
관자구이, 관자튀김, 지주해식 관자요리 등등 마음껏 먹을 수 있어서 행복했어요~
그리고 불도장은 꼭 드세요 !!
뜨끈하게 몸보신 하는 느낌인데, 안에 고기, 해물, 버섯이 들어있습니다. 
 
Next on the menu are the crab legs and the bulgogi stew.
The crab legs weren’t the skinny kind but were filled with tender, succulent meat.
I really enjoyed the variety of scallop dishes at the Grand Kitchen buffet. I personally love scallops, so having options like grilled scallops, fried scallops, and Mediterranean-style scallop dishes was a real treat!
And definitely try the bulgogi stew!!
It feels like a warm, comforting dish, with meat, seafood, and mushrooms inside.
 

 

 
커피코너에는 바리스타가 커피를 직접 만들어 줍니다.
그 앞에는 다섯종류의 주스( 오렌지, 샤인머스캣, 자몽, 포도, 매실) 가 준비되어 있습니다. 
샤인머스캣 주스를 시도해 봤는데 우리가 흔히 먹는 알로에 주스랑 비슷합니다.  
커피 메뉴는 카푸치노, 카페라떼, 바닐라 라떼, 카라멜라떼, 아메리카노 가능하구요~
주문하면 나무쟁반에 담아주는데 꼭 카페 온거 같았어요. ㅎㅎ 
 
At the coffee corner, a barista prepares coffee for you.
In front of the coffee station, there are five types of juices available (orange, shine muscat, grapefruit, grape, and plum).
I tried the shine muscat juice, which is similar to the aloe juice we commonly drink.
The coffee menu includes cappuccino, café latte, vanilla latte, caramel latte, and Americano.
When you place your order, it’s served on a wooden tray, making it feel just like a café experience. 😊
 

 

 
식사 다하고 디저트를 맛보려구요.
이렇게 두 접시에 담아놓고 보니까 호텔에서 에프터눈 티 먹는 느낌이에요. 
디저트 하나하나 허투로 만들지 않고 모양을 아름답게 장식하고 금가루를 붙여 놓았습니다. 
인터컨티넨탈 호텔 브랜드가 적혀진 초콜렛도 잊지 않았어요. 
 
After finishing the meal, it’s time to try the desserts.
Placing them on two plates gave me the feeling of enjoying afternoon tea at the hotel.
Each dessert is carefully crafted, beautifully decorated, and adorned with gold leaf.
They even made sure to include chocolates with the InterContinental Hotel brand.
 

 
식사 후 너무 배불러서 저 디저트들을 다 못 먹겠다면?!
그 중 꼭 먹어야할 디저트는 바로 딸기 타르트와 흑임자 갸또 입니다.
너무 배불러도 이 두개 디저트는 꼭 드세요~
 
총평:
인터컨티넨탈 파르나스 뷔페 그랜드키친을 이용해 보니까 고급 음식들이 많았고, 심지어 3대 호텔뷔페 중 조선호텔보다 훨씬 낫다는 생각을 했습니다.  18만원 가격에 버금가는 만족감을 선사해 준 호텔뷔페였습니다.
그러나 호텔 입장 시 고객들에게 배려가 좀 부족하다는 생각을 했는데 충분히 개선이 가능한 부분이라 앞으로의 행보가 더욱 기대가 되는 곳입니다.  

 
If you're too full after the meal and can't manage to eat all the desserts, make sure to try these two: the strawberry tart and the black sesame gâteau.
Even if you're very full, don't miss out on these two desserts!

Overall Review:

Having experienced the Grand Kitchen buffet at the InterContinental Parnas, I found it to offer a wide range of high-quality foods. In fact, it felt significantly better than the buffet at Chosun Hotel, one of the three top-tier buffets.

The buffet provided satisfaction worth the 180,000 KRW price tag.

However, I felt that there was a lack of consideration for guests upon entering the hotel, which is an area that could definitely be improved. I look forward to seeing how they address this issue in the future.

 

 

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